Įvertintas 4.9 / 5  remiantis  Google klientų atsiliepimais 

Kavos malimo būdai

Loading...
Kavos malimas Café du Jour

Café du Jour žinome, kad visų pupelių pavertimas nuostabiu puodeliu kavos yra menas. Mes norime, kad mėgautumėtės geriausia kavos patirtimi, todėl siūlome įvairius malimo būdus – nuo turkiškos iki prancūziško spaudimo. Mes užtikrinsime, kad jūsų pageidaujamas malimo laipsnis būtų tobulai įgyvendintas. Be sveikų pupelių, galite pasirinkti malimo laipsnį visam mūsų šviežiai skrudintos kavos asortimentui produkto puslapyje. Jūsų kava bus specialiai jums sumalta prieš pat išsiuntimą.

Tyrinėdami mūsų malimo parinktis, galite pastebėti nedidelį maltos kavos antkainio mokestį. Šis antkainis atsiranda todėl, kad investuojame į aukščiausios kokybės kavos malūnėlius ir reguliariai keičiame brangius malimo diskus. Mes siekiame tobulumo kiekviename puodelyje, tam reikalingas tobulas malimas, kuriam naudojamos brangios priemonės.

Mūsų atsidavimas šviežiai maltai kavai reiškia, kad jūsų pasirinkimą ruošiame rūpestingai. EK43 malūnėlis, garsėjantis savo tikslumu, naudojamas norint sukurti nuoseklų malimo laipsnį, kuris tobulai suderintas su jūsų kavos ruošimo būdu, nesvarbu, ar tai būtų espresso aparatas, Aeropress ar prancūziškas presas. Esame įsitikinę, kad pagerinta kavos patirtis, kurią gausite pasirinkę malimo laipsnį, yra verta nedidelio antkainio.

Atraskite tobulą malimo laipsnį savo kavos ruošimui:

Turkiška kava

Šviežiai malta - Turkiška kava

Dar prieš olandams pasklidus kavą iš Vakarų Afrikos ir Jemeno po visą pasaulį, arabų pasaulyje jau gėrė kavą. Osmanai atvežė šiuos nuostabius prieskonius į Stambulą. Pirmoji kavos kavinė pasaulyje atidaryta čia 1554 m. Tahtakale rajone, kur kavos gėrimas tapo kultūriniu įvykiu.

Šis smulkus malimas, panašus į kakavos miltelius, yra tobulas turkiškai kavai. Istoriškai susijusi su vestuvių tradicijomis, ši kava dažnai mėgaujamasi nefiltruota, kartais su cukrumi ir kartais su kardamono prieskoniu papildomam skoniui.

Kava kartu su tokiu pačiu kiekiu cukraus dedama į "cezve" (tam tikrą puodelį), į kurį įpilama vandens. Viskas lėtai užvirinamas. Po to, kai kava kurį laiką verda, ji su kavos nuosėdomis pilama į espresso puodelį. Kadangi turkiška kava yra gana stipri, ji paprastai patiekiama su stikline vandens. Kavą nereikėtų išgerti visą, kad kavos nuosėdos liktų puodelyje.

Mahlkönig EK43 ir Santos NO4 Café du Jour

Espresso Pusautomatis

Šviežiai malta - Espresso pusautomatis (rankinis)

Smulkus malimas, kuris yra visų jūsų mėgstamų kavos gėrimų, tokių kaip kapučino, latės ir flat white, pagrindas. Espresso, kilęs iš Italijos, yra terminas, kuris apie 1900 m. atkeliavo iš Italijos žodžio "esprimere", kuris reiškia kažką išspausti.

Tik kad būtų aišku: tai NĖRA EXpresso, bet paprasčiausiai espresso. Mes vadiname šį malimo laipsnį Café du Jour Espresso pusautomatis (rankinis), nes šis malimo laipsnis dažniausiai naudojamas espresso aparatuose su pistonu, taigi pusautomatis. Jei pilate kavą į visiškai automatinio aparato stalčiuką, jums taip pat reikia šio malimo.

Iš esmės stengiamės daugumą kavų, kurias parduodame čia, Café du Jour, bent jau kaip espresso su šiuo malimu.

Perkoliatorius

Šviežiai malta - Perkoliatorius

Šis malimas, panašus į espresso, bet šiek tiek stambesnis, puikiai tinka ikoniškam Moka puodui. Šis italų išradimas, sukurtas 1933 m., jungia tradiciją su funkcionalumu ir turi ryškią aštuonkampę formą. Karštas vanduo spaudimo būdu praleidžiamas per kavą ir išbėga kaip kava į viršutinę perkoliatoriaus dalį. Mes naudojame šiek tiek stambesnį malimą nei, pavyzdžiui, espresso.

Aeropress

Šviežiai malta - Aeropress

Šiek tiek stambesnė nei espresso, ši malimo rūšis yra tobulas kelionių palydovas Aeropress aparatui. Išradęs JAV inžinierius Alanas Adleris 2005 m., Aeropress garsėja savo portatyvumu ir įspūdingais rezultatais. Tai gana paprastas kavos ruošimo prietaisas, kuriame naudojamas karštas vanduo, kurį rankiniu būdu spaudžiate per kavą.

Filtras (greitas)

Šviežiai malta - Greitas filtras

Įprastas malimas, skirtas naudoti filtro aparatuose, greitojo filtro aparatuose, taip pat naudojame jį Hario V60. Šiek tiek tarp stambaus ir vidutinio malimo, kad karštas vanduo tinkamu greičiu pratekėtų per kavą.

Prancūziškas presas

Šviežiai malta - Prancūziškas presas

Taip pat žinomas kaip French Press, coffee press, plunger, stantuffo ir daugeliu kitų pavadinimų visame pasaulyje, prancūziškas presas siūlo stambų malimą, kuris sukuria turtingą ir aromatišką kavą. Portatyvus, lengvai naudojamas ir universalus, tai yra kavos mėgėjų favoritas visame pasaulyje. Malimas yra šiek tiek stambesnis, nes karštas vanduo ilgai lieka kontakte su kava, be to, metalinis filtras lengvai praleidžia per smulkiai maltą kavą.

Chemex

Šviežiai malta - Chemex

Chemex, sukurtas 1941 m. Peterio Schlumbohmo, yra rankinis pour-over kavos aparatas. Naudojant storus popierinius filtrus, šis malimas suteikia ypač švarų kavos puodelį, o jo gražus dizainas padaro jį meno kūriniu, matomu įvairiuose muziejuose visame pasaulyje. Dėl specialaus Chemex filtro popieriaus savybių šią kavą malame kitaip nei, pavyzdžiui, greitojo filtro malimą.